Vremea de la ANM. Temperaturile o iau razna marți dimineață

vremea anm
Vremea, prezentată de meteorologii de la ANM. Prognoza pentru marți și miercuri este complet ieșită din comun. Temperaturi de vară.

Vremea de la ANM. Ce ne spun experții?

Meteorologii de la ANM anunță că vremea se va încălzi în continuare pe parcursul următoarelor zile din săptămână. Noua prognoză vine în sprijinul declarațiilor făcute de Elena Mateescu, directorul ANM, pe care le puteți vedea aici:

„Marți, vremea va fi în continuare caldă, deşi valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent. Pe parcursul zilei vor fi înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a țării, iar în restul teritoriului cerul va deveni, treptat, variabil şi ploi slabe vor mai fi pe alocuri în primele ore. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua să ningă, dar în general slab cantitativ.

Noaptea, cerul va fi degajat în cea mai mare parte a ţării, dar pe spaţii mici se va semnala ceață. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar temporar, pe arii restrânse, şi în restul teritoriului, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul şi sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 6 grade”, anunță meteorologii de la ANM.

Cum sunt temperaturile în Capitală?

„Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, deşi valorile termice în special cele nocturne vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros în prima parte a zilei, când, trecător, va ploua slab, apoi se va degaja treptat.

Vântul va avea uşoare intensificări la prânz (rafale în jur de 40 km/h), iar în restul intervalului va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceață”, au mai declarat experții de la ANM.

Cum va fi vremea miercuri?

„Vremea se menține continuare caldă, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice şi sud-vestice, unde local va ploua slab. Începând de seara, înnorările se vor extinde şi va ploua local, moderat cantitativ în sud-vestul, sudul şi centrul teritoriului şi pe arii restrânse şi slab în rest”, se mai arată în prognoza emisă de ANM.

Vezi și: Meteo ANM. Vreme anormală în 2021. Ce temperaturi se înregistrează?

Distribuie: