Un tribunal din Rusia închide platforme de tranzacționare cu Bitcoin

tribunal rusia inchide platforme tranzactionare bitcoin
Un tribunal din Perm, Rusia, închide din nou mai multe platforme de tranzacționare cu criptomoneda Bitcoin, în urma mai multor plângeri.

Un tribunal din Perm, Rusia, a decis că va închide mai multe platforme web de tranzacționare cu Bitcoin.

Mai exact, este vorba despre câteva site-uri pe care se explică cum o persoană poate cumpăra și vinde Bitcoin.

Procurorii au declarat că astfel de informații pot fi folosite de persoanele care comit ilegalități. Care vor să spele sume mari de bani, provenite din activități ilegale.

Tribunalul din Kungur, oraș din regiunea Perm Krai a Rusiei, a dat curs plângerii formulate de Biroul Procurorilor Beryozovsky.

Site-urile semnalate în plângere detaliau mai multe metode prin care criptomoneda putea fi transformată în bani reali. Acest lucru poate constitui o problemă reală pentru autoritățile din țara lui Putin.

Un tribunal din Rusia închide platforme de tranzacționare cu Bitcoin

Procurorii care au descoperit aceste platforme încalcă legislația din Rusia. Este vorba despre legislația ce reglementează „lupta” împotriva criminalității.

„S-a constatat că informațiile privind metodele de tranzacționare cu Bitcoin erau gratuite și simplu de implementat pe diferite platforme”, arată un comunicat al Tribunalului.

„Luând în considerare că legislația privește tranzacțiile cu criptomonede drept tranzacții potențial dubioase, procurorul a trimis o plângere prin care cerea închiderea acestor site-uri web”, se mai arată în comunicat.

Numărul site-urilor web afectate de această decizie nu a fost făcut public.

Un ziar local din Rusia scrie că de la începutul anului au fost confirmate cel puțin 5 astfel de plângeri.

Una dintre plângeri vizează chiar un videoclip postat pe Youtube. În cadrul acestuia se explică cum se poate converti Bitcoin în ruble rusești, scrie News.bitcoin.com.

În august 2020, Roskomandzor, gigantul media din Rusia, a reușit să blocheze un site de exchange imensa, numit Bestchange.ru.

Este pentru a treia oară când această platformă de tranzacționare este închisă. Roskomnadzor încearcă încă din 2017 să închidă definitiv platforma cripto.

Băncile impun reguli dure pentru Bitcoin. Piața cripto, puternic afectată

Distribuie: