Ultima prognoză meteo ANM: vremea pe 5 aprilie se schimbă

prognoza meteo anm vremea 5 aprilie
Ultima prognoză meteo emisă de meteorologii de la ANM arată că vremea pe 5 aprilie se schimbă considerabil, iar temperaturile mai cresc.

Ultima prognoză meteo ANM: vremea pe 5 aprilie se schimbă

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi local în sud și sud-est și pe arii restrânse în centru.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m, pe alocuri va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase vor fi posibile și ploi sau lapoviță.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. În special în jumătatea nordică a teritoriului, pe suprafețe mici se va produce brumă.

Vremea în București. Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Ultima prognoză meteo ANM: vremea pe 5 aprilie se schimbă

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii aprilie.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul țării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopții în vest și nord-vest.

În Carpații Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua la munte, precum și în regiunile nord-vestice, nordice și estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 15 grade în vestul Olteniei.

Cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade.

În zonele joase vor fi condiții de ceață. La sfârșitul nopții se va semnala brumă, cu o probabilitate mai mare în Maramureș. Transilvania și în zonele deluroase din restul teritoriului.

În Capitală vremea va fi rece pentru această dată.

Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții de ploaie slabă, apoi se va însenina.

Vântul va sufla în general moderat, ziua și slab, noaptea.

Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona periurbană până în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață, arată Meteoromania.

Distribuie: