Trump, un nou zid pentru Bitcoin și alte cripto monede: dolarul se stinge

trump zid bitcoin cripto monede
Donald Trump ridică un nou zid pentru Bitcoin și alte cripto monede și consideră că dolarul se stinge din cauza acestor invenții digitale.

Trump, un nou zid pentru Bitcoin și alte cripto monede: dolarul se stinge.

Fostul președinte american Donald Trump a comentat popularitatea în creștere a cripto monedelor și represiunea cripto monedelor de către guvernul chinez.

El și-a reiterat poziția anti-cripto: „Nu vreau ca alte monede să iasă și să rănească sau să înjosească dolarul în vreun fel”.

Fostul președinte american a vorbit într-un interviu acordat luni lui Adam Shapiro de la Yahoo Finance.

Trump, un nou zid pentru Bitcoin și alte cripto monede: dolarul se stinge

Donald Trump a fost întrebat: „Aveți o relație cu președintele chinez Xi Jinping. Ce credeți că face Xi Jinping? Și este această represiune asupra cripto monedelor bună pentru SUA?”.

El a răspuns: „Ei bine, cred că vrea să-și facă propria monedă, fie că este cripto sau altfel”.

Mai multe persoane, inclusiv celebrul autor al „Rich Dad Poor Dad”, Robert Kiyosaki, au exprimat în mod similar că China a reprimat cripto pentru a deschide calea pentru moneda sa digitală a băncii centrale (CBDC), yuanul digital.

Unii consideră că mișcarea anti-cripto a guvernului chinez este o veste pozitivă pentru SUA, inclusiv pentru o serie de parlamentari.

„Decizia Chinei de a restricționa accesul reprezintă o oportunitate perfectă pentru conducerea americană în domeniul cripto monedelor”, a notat congresmanul Patrick McHenry.

Donald Trump vrea ca dolarul să fie cea mai puternică monedă

Comentând popularitatea în creștere a cripto monedelor, Trump a spus: „Și unul dintre motivele pentru care trebuie să fim foarte atenți este că avem o monedă chiar acum, dolarul. Și eu sunt un mare fan al dolarului. Sunt un mare fan al monedei noastre”.

El a subliniat: „Nu vreau să existe alte valute, fie cripto sau nu, care să rănească puterea dolarului”.

„Iar China cu siguranță nu caută să susțină dolarul. Dar în momentul de față, se bazează pe dolar și probabil că ar trebui să rămână așa dacă nu facem ceva foarte prostesc în țara noastră”, a spus fostul președinte.

„Problema pe care o am… este că țara noastră își pierde credibilitatea”. El a elaborat.

„Dacă te uiți la un sistem monetar bazat pe dolar. Dacă începi să-ți pierzi credibilitatea. Dintr-o dată vei pierde acel sistem monetar puternic. Și trebuie să fim foarte atenți la asta”, a declarat Donald Trump, conform News.bitcoin.com.

Distribuie: