Trafic intens pe autostrada A2, și restricții de circulație pe A1, DN7

trafic intens autostrada a2 restricții a1
Autoritățile raportează de la prima oră trafic intens pe autostrada A2, dar și restricții de circulație pe autostrada A1 și DN7.

Trafic intens pe autostrada A2, și restricții de circulație pe A1, DN7.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, începând cu ora 16.00 pe A1 Sibiu -Deva, se execută lucrări reparație carosabil, între km 283 – 284, localitatea Aciliu, direcția Sibiu -Deva,se va restricționa banda de urgență și prima bandă, iar restricția va rămâne și pe timpul noptii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, în judeţul Vâlcea, circulaţia se desfăşoară pe un fir alternativ pe DN7 Râmnicu Vâlcea -Sibiu  loc. Câineni, la kilometrul 238+800 de metri, din cauza unui autotren staționat pe suprafața de rulare.

Trafic intens pe autostrada A2, și restricții de circulație pe A1, DN7

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

Amintim că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române vă informează că, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în această perioadă, disconfortul termic va fi accentuat iar temperaturile maxime vor fi în general între 34 şi 38 de grade (izolat 39, 40 de grade), motiv pentru care recomandăm conducătorilor de autovehicule:

  • să folosească sistemele de climatizare;
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

– să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;

–  să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

–  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “maini libere”. Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

Sursă foto: ObservatorulPH

Distribuie: