Temperaturi de foc în România: prognoză meteo ANM critică

temperaturi foc prognoză meteo anm critică
Se anunță mai multe zile cu temperaturi de foc în România: o ultimă prognoză meteo ANM critică a fost emisă chiar luni dimineață.

Temperaturi de foc în România: prognoză meteo ANM critică.

Luni dimineață, meteorologii de la ANM au emis o nouă prognoză meteo. Temperaturile sunt în creștere.

Deși sunt anunțate mai multe ploi și vijelii ce ar putea conduce la inundații, temperaturile caniculare nu dau în apoi.

Urmează ca și în această săptămână temperaturile să depășească în unele zone 40 de grade Celsius.

Cei de la ANM sunt rezervați însă în ultima prognoză. Intervalul de valabilitate nu a fost clar definit încă. Meteorologii au anunțat că vor face update-uri constante ultimelor prognoze.

Cel mai probabil se vor prelungi alertele de tip Cod Galben și Portocaliu de caniculă. Nu este exclus însă ca noi avertizări de furtună sau inundații să apară.

Temperaturi vor ajunge la normalul perioadei abia spre finalul acestei săptămâni. În următorul weekend se vor înregistra medii de 28 – 32 de grade Celsius.

Temperaturi de foc în România: prognoză meteo ANM critică

În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade.

Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În cursul zilei de duminică (8 august), în vestul și sud-vestul țării disconfortul termic va fi în creștere și pe arii restrânse va fi caniculă.

În București, vremea va deveni caniculară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăși ușor pragul critic de 90 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade. Cea minimă de 19…21 de grade, spun cei de la ANM.

Sfatul specialiștilor este să vă hidratați. Consumați cât mai multe lichide. Evitați deplasările prin căldură dacă se poate. În special pentru persoanele mai în vârstă este recomandat să stea la adăpost de caniculă.

Distribuie: