Tăriceanu, acuzat la DNA. Începe urmărirea penală a liderului ALDE?

tariceanu dna
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, s-a prezentat vineri în fața procurorilor DNA în calitatea de acuzat. Ce a făcut politicianul?

Tăriceanu, pe mâna procurorilor DNA

Călin popescu Tăriceanu a ajuns în fața procurorilor DNA și a aflat că este un nou suspect în celebrul dosar Microsoft.

Liderul ALDE este în prezent acuzat de luare de mită. Ca de obicei, la fiecare înfățișare a unui lider politic celebru, protestatarul Marian Moroșanu, cunoscut drept „Ceaușescu”, l-a întâmpinat și pe Tăriceanu cu o pereche de cătușe, în mod simbolic.

Tăriceanu a fost huiduit de Ceaușescu care i-a făcut și o urare acestuia, chiar la ieșirea din sediul DNA.

„La mulţi ani cu executare! La mulţi ani! Aţi împlinit 69 de ani, dar cu executare la puşcărie. Mergi după Dragnea!

La puşcărie! Ce părere aveţi despre cătuşele pe care o să le purtaţi? Măi, borfaşule?!”, a urlat Ceauşescu de cum l-a văzut pe liderul ALDE pășind în afara sediului. Politicianul nu a avut însă nicio reacție față de protestatar și s-a urcat liniștit în mașina care îl aștepta în stradă.

Ce a aflat liderul ALDE de la procurorii DNA?

Cum era de așteptat, Călin Popescu Tăriceanu a făcut și câteva declarații înainte de a pleca.

„M-am prezentat astăzi la DNA. Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar în care sunt acuzat de obţinerea unor foloase, indirect de mită. Ceea ce vreau să precizez este că tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante şi anume că în perioada când am condus Guvernul, Executivul a emis o serie de hotărâri de guvern care să favorizeze o companie”, a declarat, Călin Popescu Tăriceanu, conform RomaniaTV.

Nu rata: Kovesi își decide soarta singură?! Ultima manevră a fostei șefe DNA

Trebuie să menționăm că dosarul Microsoft are rădăcini foarte vechi, în el fiind implicate nume sonore precum Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Elena Udrea, Remus Truică, Dorin Cocoș, Cătălin Harnagea, Dinu Pescariu, sau Nicolae Dumitru.

Majoritatea sunt foști miniștrii sau oameni importanți de afaceri din România.

În acest dosar, DNA a cerut în 2014 declanșarea procedurilor pentru urmărirea penală a 10 foști miniștri pentru presupuse fapte de corupție privind mai multe contracte de licențe Microsoft pentru școli, în valoare de sute de milioane de euro.

DNA i-a cerut chiar la începutul acestei săptămâni președintelui Klaus Iohannis să aprobe începerea urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu.

Fostul premier este acuzat că „ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă”.

Citește și: Fost ministru, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare. Acuzațiile sunt grave

Distribuie: