Raed Arafat, restricții de Paște în România. Anunț de ultimă oră

raed arafat restrictii paste
Șeful DSU Raed Arafat vorbește despre ce restricții vor exista de Paște în România, în contextul în care valul 3 al pandemiei face ravagii.

Raed Arafat va anunța miercuri la ora 20:00 ce restricții vor fi în vigoare de Paște.

Șeful DSU va vorbi despre situația actuală din România în ceea ce privește evoluția pandemiei de Coronavirus.

„Concluziile nu sunt încă trase. Urmează ceva discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor.

O să particip și eu, și alte persoane.

Concluziile vor fi trase după aceste discuții.

Așa se va lucra în următoarele 2 zile. Cei care încearcă să pornească oamenii că nu va fi posibil, că nu li se permite, trebuie lăsați la o parte.

Oamenii trebuie să aștepte anunțurile oficiale.

Cu siguranță după întâlnire, vor fi anunțate concluziile. Poate va mai fi nevoie de timp pentru o analiză.

Este o chestiune ce are loc și sub autoritatea premierului”, a spus Raed Arafat.

Vom avea restricții de Paște? Câte cazuri de Covid-19 vor fi de sărbători?

„Indiferent care va fi situația, vrem să fie participare la slujbele de Paște. Participare nu înseamnă că nu se respectă restricțiile.

Multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Mai multe persoane se testează, știu că sunt pozitivi, dar rămân acasă.

Să nu asculte recomandări, afirmații care nu vin din partea unor entități abilitate, fără o bază științifică.

Aceste situații pun viața oamenilor în pericol.

Dacă simțim că ceva nu este în regulă, trebuie să mergem la doctor.

Când concentrația de oxigen din corp ajunge la 92-93 deja trebuie să se consulte cu un medic. Oamenii vin la spital când au o concentrație de oxigen de 80-85, ori atunci e deja târziu. La acel moment trebuie deja să fie internați direct la ATI.

Campania de vaccinare merge foarte bine. La acel moment avem 2 fronturi: frontul vaccinării, și restricțiile”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

România este lovită în acest moment de valul al 3-lea al pandemiei. Restricțiile au fost înăsprite pentru a lupta cu virusul SARS-COV-2.

Multe județe din România și orașe mari au intrat deja în carantină. Reamintim că majoritatea localităților din jurul Capitalei au intrat deja în carantină.

De asemenea, oficialii spun că iau în calcul și carantinarea Capitalei, întrucât numărul de cazuri Covid-19 a crescut în fiecare zi.

Raed Arafat spune ce restricții vor exista de Paște? Nu mai luăm lumină?!

Raed Arafat, restricții de Paște în România

În ultima perioadă numărul de cazuri pozitive de Covid-19 a depășit pragul de 6.000 pe zi. Rata de incidență în Capitală a trecut deja de 6 la mia de locuitori, așadar Capitala ar fi trebuit să fie deja în carantină.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat miercuri că nu poate aproba măsura de carantinare a Bucureștiului în lipsa unei analize complexe realizate de DSP.

De asemenea, el a mai spus că doar DSP sau INSP pot face propunerea de introducere a Capitalei în carantină. Pe baza datelor din analiză acesta va lua o decizie în curând.

În ultimele ore s-a vehiculat că ar urma ca București să intre într-o carantină doar pe perioada de weekend. Dar nu s-a concretizat o asemenea măsură.

Mai menționăm deja că primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a instaurat începând cu 25 martie 2021, măsuri extrem de dure.

În sectorul 5, magazinele și celelalte afaceri ar urma să se închidă la ora 19:00 în timpul săptămânii. Primarul a declarat că astfel de măsuri sunt necesare dacă nu vrem să intrăm în carantină.

Ca reacție la aceste acțiuni, Alin Stoica a spus că va investiga legalitatea lor.

Se introduce carantina de weekend în România? Klaus Iohannis are răspunsul

Vom reveni la ora 20:00 cu un UPDATE asupra declarațiilor șefului DSU, Raed Arafat.

Distribuie: