George Simion, consultări „de ochii lumii” cu Iohannis: S-a consultat el cu…

george simon aur suspendare iohannis
George Simion, liderul AUR, a dezvăluit în ce au constat, de fapt, consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea premierului.

Liderul AUR, George Simion, susține că nu va mai merge la consultările ținute de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pentru că ultima dată când a fost (n.r. luni) s-a simțit înșelat și că și-a pierdut timpul.

Acesta susține că toată întrevederea cu președintele a durat doar 10 minute și că, de fapt, doar președintele Klaus Iohannis și fostul premieri Ludovic Orban s-au consultat, pe ceilalți nebăgându-i în seamă.

Invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea, George Simion a răspuns la mai multe întrebări legate ce consultările cu Iohannis.

Dezvăluirile nu s-au oprit aici: „Iohannis a întârziat în sală, nu părea că se grăbește prea tare să numească un nou Guvern pentru România”.

Cum s-au desfășurat consultările? George Simion, dezvăluiri din spatele camerelor de filmat

„Noi ne-am spus opțiunile, a spus că ne mulțumește și că probabil că va avea loc o nouă rundă de consultări. Dar eu le-aș spune pseudo-consultări. Consultările au avut loc înainte, pe bilețele, între domnul Orban și domnul Iohannis. Am simțit că mi-am pierdut timpul total. Dar din respect față de raporturile dintre instituții, am mers. Data viitoare nu știu dacă mai merg”, a declarat.

Liderul AUR spus că pe Iohannis nu îl interesează să formeze un nou Guvern.

„Se pare că nu există un interes prea mare, nici din partea preşedintelui, nici din partea celorlalte formaţiuni, să avem pe 21, 22, să intrăm în Sărbători cu prim-ministru, cu Guvern. Dar, de fapt, de ce i-ar interesa, până la urma şi la urmă, că ţara asta merge mai bine neguvernată. Mai bine să rămână aşa, neguvernată, decât în felul în care a fost guvernată, în ultimii 30 de ani.

Cine a mai auzit de aşa ceva, pentru ce a fost tot bâlciul ăsta, cu bilețele, cu pseudo-consultări, pentru ce?

Pentru bătălia lor pentru ciolan. Eu sunt de o săptămână în postura de parlamentar al României, o să îmi iau mandatul săptămâna care vine, dar nu mi se pare normal așa ceva. Ce văd în această clasă politică de o săptămână de zile, fiind în interiorul ei, mi se pare strigător la cer”, a declarat George Simion la Antena3.

Distribuie: