Noi reguli pentru minivacanța de Paște: se cere test Covid-19 la cazare

minivacanța paște test covid-19
Hotelierii au anunțat că vom avea nevoie de test Covid-19 pentru minivacanța de Paște. Acesta se va efectua înainte de a vă caza.

Pentru a putea pleca în minivacanța de Paște, hotelierii cer efectuarea unui test Covid-19. Această măsura va fi luată pentru a proteja atât turiștii, cât și angajații din regimul hotelier.

Minivacanța de Paște, numai cu test Covid-19

Anunțul a fost făcut de către antreprenorul Dragoș Anastasiu.

Pentru a ne putea caza la hotel în această perioadă este nevoie să ne testăm pentru Covid-19. Hotelierii vor pune la dispoziție teste rapide non-invazive pentru testarea la cazare.

Totuși, putem aduce și o dovadă a vaccinării. Este acceptat și un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ne caza. Totodată, sunt acceptate și rapoartele medicale care demonstrează că o persoană are anticorpi.

„Am făcut un pas în față și am spus că e important că toți cei care vin la noi să aibă un sentiment de siguranță. E important pentru turiști dar și pentru oamenii care lucrează la noi.

Și atunci spunem așa: dacă sunteți vaccinați, e minunat, arătați-ne un document.

Dacă aveți anticorpi, e minunat, arătați-ne un document.

Dacă nu, va rugăm să va testați, fie că v-ați testat PCR cu 72 de ore înainte, fie că faceți un test rapid, non-invaziv, și pe care îl puteți face cu o zi înainte sau îl faceți la noi.’

Noi nu suntem o autoritatea a statului. Sigur că pot veni unii cu teste falsificate, sigur că ar putea să ne arate poze de la niște teste ale altcuiva” a declarat antreprenorul.

Testele rapide Covid-19 se vor găsi atât la recepțiile hotelurilor, cât și în camerele de cazare.

Dar pentru noi este importantă conștiința oamenilor și apelul la conștiința lor, în sensul în care ne dorim că ei să aibă sentimentul de siguranță și din punctul asta de vedere am luat noi aceste măsuri.

Dacă nu sunt vaccinați sau nu au o dovadă că au anticorpi, avem și acele teste. Le punem la dispoziție la recepție, în camerele oamenilor și fiecare este îndrumat și rugat să se auto-testeze.
În acest moment și în această luna sunt plătite de noi. Dar nu cred că asta este problema, ele costă 25 de lei, nu mai costă o avere și cred că vor deveni din ce în ce mai ieftine. Acum în momentul de față noi le plătim.” a adăugat Dragoș Anastasiu pentru Antena3.
Distribuie: