Nadia Comăneci este în doliu: o prietenă și campioană la gimnastică a murit

nadia comaneci doliu prietena campioana dianne durham
Nadia Comăneci este în doliu după ce Dianne Durham, o bună prietenă și campioană la gimnastică în SUA a murit la vârsta de 52 de ani.

Nadia Comăneci este în doliu când a aflat că prietena ei foarte bună, Dianne Durham, o campioană la gimnastică din SUA a murit.

Legenda României a dezvăluit că erau prietene foarte bune.

Dianne Durham a murit la vârsta de 52 de ani.

„Mi-a fost o foarte dragă prietenă și o persoană minunată! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Nadia Comăneci pe Twitter.

Dianne a fost prima fetiță afro-americană care a câștigat un campionat național de gimnastică din SUA.

La vârsta de doar 14 ani, Dianne Durham stătea în fața a mii de spectatori pe una dintre cele mai mari scene din gimnastica SUA.

Se rănise la picior mai devreme, în timpul unei aterizări aproape perfecte.

Nadia Comăneci în doliu, după ce o altă campioană la gimnastică a murit

„Nu mă gândeam deloc la durere. Mă distram prea bine ca să o las să ma supere”, spunea Dianne Durham.

Nu s-a lăsat niciodată doborâtă de presiunea care se punea pe ea, fiind singura concurentă afro-americană de la Campionatul de gimnastică din 1983.

Îmbrăcată cu un tricou mov, Dianne Durham a făcut o pauză, a tras o gură de aer și a „pornit”.

În mai puțin de două minute, a „plutit” fără efort peste întreaga sală. Era ca un dansator profesionist și avea o prezență de scenă incredibilă. I-a cucerit pe toți!

Mulțimea înnebunise, iar fanii țineau un banner imens pe care scria „O iubim pe Dianne”. Toată sala era în picioare.

Remarcabila performanță este destul de rar menționată alături de alte performanțe din gimnastica SUA. Dar cariera ei a inspirat multe alte fetițe afro-americane să-și urmeze visul.

Durham, care a devenit antrenoare de gimnastică, a murit joi. Vestea tragică a fost confirmată și de soțul ei. Acesta e declarat pentru CNN că Dianne a murit în urma unei boli „scurte”.

„Personalitatea ei era foarte puternică. Era o persoană foarte carismatică, respectată și admirată de mulți oameni”, a spus Drahozal.

Distribuie: