Migrena. Cum evităm cea mai grea durere de cap?

migrena
Farmacistul tău dezvăluie cei mai simpli pași pe care să-i urmezi pentru a evita migrena. Iată cum o poți preveni o astfel de durere de cap

Migrena este o durere de cap moderată spre severă care poate fi însoțită de alte simptome precum greață, amețeală, stare de vomă și sensibilitate la lumina sau mirosuri puternice. În general, femeile sunt mai afectate de migrene decât bărbații. Se prezintă ca o durere pulsatilă pe o singură parte a capului.

Trebuie identificată cauza care o produce, astfel putem evita șansele să suferim de această afecțiune.

Cele mai bune metode pentru a evita migrena

Evită zgomotele și lumina puternică

Nu rata: Ce se întâmplă când renunți la fumat? Află care sunt beneficiile

Mâncarea poate cauza dureri de cap puternice

Cele mai cunoscute alimente care cauzează dureri de cap puternice sunt: ciocolata, vinul roșu, carnea procesată, îndulcitorii sintetici sau brânza. Încearcă să citești ingredientele de pe alimentele pe care le consumi și să observi care sunt substanțele care îți cauzeaza durerea de cap. Totodată, este bine să limitezi și consumul de cafeina sau alcool.

Schimbările hormonale duc la migrene

În special femeile sunt afectate de acest tip de durere în perioada menstruației. În această perioadă, durerile de cap devin mult mai dese și mai puternice.

Conform unor studii, utilizarea contraceptivelor pe cale orală sau terapia cu hormoni pot crește frecvența și severitatea migrenelor, pe când unele femei susțin că folosirea acestor metode de contracepție le ajută pentru diminuarea migrenelor.

Administrarea unor suplimente

Deși migrenele pot fi tratate cu sau fără medicamentele, este important să ne luam toți nutrienții de care avem nevoie. Studiile arată că administrarea unor suplimente alimentare din plante sau minerale pot ajuta la evitarea migrenelor.
Deficitul de magneziu este unul din factorii principali care pot declanșa migrenele. Totuși, este bine să discutăm cu un medic sau farmacist despre înaintea administrării suplimentelor alimentare pentru a nu interacționa cu un alt tratament pe care îl urmați.

Fii atent la vreme

Umiditatea mare și temperaturile ridicate pot declanșa migrene. Același lucru este întâlnit și în cazul în care vremea este mohorâtă și ploioasă. Dacă condițiile meteorologice sunt neprielnice, încercați pe cât posibil să evitați să ieșiți din casă sau să petreceți cât mai puțin timp în acest mediu.

Mănâncă la ore fixe și dormi suficient

Citește și: Exclusiv. Cum evităm oboseala? Perioada Covid-19 impune un „tratament special”

Lipsa somnului poate agrava o durere de cap. Este nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn. Totodată, trebuie să nu depășim 10 ore de somn deoarece și acest lucru poate duce la o durere de cap, scrie Healthline.
Distribuie: