Metrorex se transformă în CFR?! Întârzieri la metrou în Capitală

întârzieri metrou capitala
Metrorex anunță întârzieri la metrou în Capitală. La nivelul companiei a fost luată decizia să crească timpul de așteptare a trenurilor.

Metrorex anunță că va modifica intervalul orar la metrou în Capitală, lucru ce va duce la întârzieri.

Ce întârzieri vor apărea la metrou în Capitală?

Metrorex anunță noile schimbări legate de mersul trenurilor pe toate magistralele. Se pare că bucureștenii vor fi nevoiți să aștepte mai mult după metrou. Totuși, Metrorex asigură că la orele de vârf timpul de așteptare va fi același.

„Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor crește cu cel mult două minute.

În orele de vârf  7:00-10:00 și 15:00-20:00, intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcționarea la parametri optimi ai vreunei magistrale de metrou. Acest lucru este asigurat și de un număr corespunzător de personal specializat.

În același timp, măsurile dispuse se înscriu și în strategia generală de eficientizare a companiei”, a comunicat Metrorex.

Ce altă schimbare va mai fi la metrou?

Se pare că toate micile magazine aflate în incinta metroului vor fi desființate. În urma unor analize recente, acestea reprezintă un real pericol pentru pasageri în cazul unei evacuări de urgență.

Mai mult decât atât, compania Metrorex vorbește despre supraaglomerarea acestor spații comerciale ceea ce ar amplifica pericolul pentru pasageri.

„Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”.

Până la această oră, Metrorex a înștiințat firma care deține aceste spații comerciale. Termenul de eliberare a incintei metroului este unul foarte scurt, mai exact până pe 2 Aprilie.

„În urmă analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranță transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”, declară Metrorex printr-un comunicat de presă.

Citește și: Atac la metrou în Capitală. Ce a pățit un tânăr fără mască?

Distribuie: