Justiția, zguduită. Un nume greu de la Taxe și Impozite, condamnat la închisoare

virginia uzun spit constanta
Directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa a fost condamnat. Contracte fictive și abuz de putere.

Condamnat la închisoare pentru contracte false

Directorul, acum suspendat, al Serviciului Public de Taxe și Impozite Constanța a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Virginia Uzun, directorul SPIT Constanța, a fost acuzată din nou de abuz în serviciu după ce e înainte fusese achitată.

În rechizitoriul dezvoltat de Serviciul Teritorial Constanța al DNA se arată că Virginia Uzun, în perioada noiembrie – decembrie, anul 2017, ar fi aprobat două contracte ce aveau ca obiect organizarea unor seminarii de formare profesionale pe angajați.

Contractul a fost semnat între SPIT Constanța și Coronea Bogdan.

Procurorii au descoperit că acele cursuri nu au avut loc, de fapt, niciodată și că firma condusă de Coronea Bogdan nu era autorizată pentru a organiza cursuri de formare profesională.

Ce sume s-au virat în conturile celor doi?

Plăți în valoare de peste 36.000 de lei au fost făcute. Această sumă constituie, de fapt, un prejudiciu pentru SPIT Constanța, dar mai ales un profit necuvenit pentru firma lui Coronea.

„Efectuarea plăţilor ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei, care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum şi de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia şi Raşid Ghiulendan care, în calităţile menţionate mai sus, au semnat contractele şi au ordonanţat la plată cursurile respective”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pentru ca totul să pară legitim în acte, Coronea Bogdan a emis mai multe certificate de participare false. Datorită funcției de președinte al asociației pe care o deținea la momentul respectiv, Coronea a emis certificatele, în număr de 30, în care a inclus și numele Uzun.

Mai mult decât atât, în timpul primului „curs de formare”, Bogdan Coronea i-a emis Virginiei Uzun și un card bancar de pe care aceasta a extras peste 9.500 de lei folosiți în interese personale, scrie Agerpres.

Distribuie: