Ivermectina: eficientă sau nu împotriva Covid-19? Ultima descoperire medicală

ivermectina eficienta impotriva covid-19
Specialiștii în sănătate au venit cu noi studii care arată dacă ivermectina este eficientă sau nu împotriva Covid-19.

Specialiștii au făcut noi studii care arată dacă ivermectina este eficientă sau nu împotriva Covid-19.

Ivermectina, eficientă împotriva Covid-19?

A fost realizată o cercetare pe aproximativ 470 de pacienti în Columbia.

Jumătate dintre pacienți au primit tratament cu ivermectină, pe când cealaltă jumătate au primit pastile placebo.

Studiile au arătat că ivermectina nu este eficientă în tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

După cum știm în vara anului trecut, a existat o cerere foarte mare pentru această substanță activă în farmaciile veterinare.

Această cerere a luat amploare în momentul în care au apărut niște studii care arătau că ivermectina intervine în reproducerea virusului Covid-19. Mai mult decât atât, studiile arătau că reproducerea virusului era redusă în prezența ivermectinei.

De precizat că aceste studii erau realizate doar în laborator in vitro.

După aceste speculații, consumul uman de ivermectină a crescut. Pericolul era amplificat și de faptul că ivermectina de pe piața românească era strict pentru uz veterinar, nefiind un produs care se găsește în farmaciile comunitare.

Medicii din Iași au tras un semnal de alarmă, privind faptul că au avut mulți pacienți care și-au administrat ivermectină fără a consulta un specialist. Aceștia au mai adăugat că de multe ori automedicația poate fi periculoasă.

Medicul Ionuț Nistor a declarat că ivermectina nu este eficientă pentru tratarea infecției cu virusul Covid-19. Acesta reamintește că nici hidroxiclorochina nu este eficientă în tratamentul simptomelor moderate de Covid-19

„Acest tratament și acest medicament, din păcate, urmează calea unui alt medicament considerat minune în tratamentul pentru Covid-19, și anume Plaquenilul sau hidroxiclorochina.
Hidroxiclorochina este un medicament utilizat în tratamentul pacienților cu lupus. Acest medicament a dispărut în primele luni din toate farmaciile, fiind utilizat pentru tratamentul pacienților cu Covid-19.
Nici Plaquenilul sau hidroxiclorochina nu sunt eficiente în tratarea pacienților cu Covid-19, formă moderată”, declară medicul Ionuț Nistor pentru Antena3.
Distribuie: