Ioan Niculae, patronul Astra Giurgiu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare

ioan niculae astra giurgiu inchisoare
Patronul echipei Astra Giurgiu Ioan Niculae a fost condamnat de magistrații Tribunalului București la cinci ani de închisoare.

Patronul de la Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Magistrații de la Tribunalul București au luat decizia joi, în dosarul „Interagro”.

Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, este acuzat de mai multe fapte de corupție.

Mai exact, Ioan Niculae este acuzat de cumpărare de influență și instigare la evaziune fiscală. Totodată, el este acuzat și de instigare la spălare de bani.

Hotărârea a fost dictată de magistrații Tribunalului București, iar decizia este definitivă.

Ioan Niculae, patronul Astra Giurgiu, condamnat la 5 ani de închisoare

Pe lângă această pedeapsă, lui Ioan Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar. De asemenea, el nu poate fi nici asociat sau administrator în cadrul unei societăți comerciale. Decizia va dura timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale.

Potrivit DNA, „în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege. Pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor ce i-au fost imputate omului de afaceri Ioan Niculae.

Ce pedeapsă ar fi putut primi finanțatorul echipei Astra Giurgiu?

Finanțatorul Astrei Giurgiu putea primi o pedeapsă ce poate ajunge până la 12 ani de închisoare, raportată la Codul Penal anterior”, au spus procurorii.

Ioan Niculae a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano, în Italia, unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată, scrie RomaniaTV.

Distribuie: