Restricții și mai dure! Tocmai au fost adoptate. Români, mare atenție!

restrictii franta
Franța tocmai a mai adoptat un set nou de restricții care mai dure ca până acum, ca răspuns la numărul mare de cazur de Covid-19 din țară.

Încă o țară continuă să implementeze noi restricții pentru a preveni răspândirea Covid-19, după ce numărul de teste a demonstrat că pandemia încă se extinde.

Franța introduce o serie nouă de restricții ce vor fi valabile chiar și se sărbători cu câteva mici excepții ce vizează doar Crăciunul, așa că românii plecați din țară sunt sfătuiți să respecte regulile impuse de autoritățile franceze.

Premierul anunță noi restricții!

Premierul Franței, Jean Castex, a făcut anunțul greu de digerat de către francezi. Restricțiile de circulație pe timp de noapte se extind și vor fi valabile și după data de 15 decembrie.

În plus față de ce se știa până la acest moment este că pentru a avea rezultate mai bune, restricțiile vor fi aplicate cu o oră mai devreme, astfel se face că până pe 15 decembrie restricțiile actuale încep de la ora 21:00, urmând ca după această dată să înceapă de la ora 20:00.

Pentru a nu-i restrânge pe cetățeni și de sărbători, Guvernul francez le-a lăsat o „portiță” oamenilor pentru a putea petrece cu cei dragi. Oamenii vor avea dreptul ca de Crăciun și Revelion să fie alături de cei dragi, dar doar într-un grup nu mai mare de șase persoane.

În plus, muzeele, teatrele și cinematografele franceze vor rămâne închise cel puțin până pe 5 ianuarie.

Președintele Macron, speriat de Covid-19

Emmanuel Macron, președintele Franței, care acum se află la Bruxelles, a declarat că este „profund îngrijorat de evoluția acestei boli”, întrucât situația pandemiei din țară s-a înrăutățit considerabil în ultima perioadă. Acesta speră ca măsurile anti Covid-19 să aibă efect cât mai rapid pentru a reduce riscurile apariției unui nou focar.

Grecia prelungește lockdown-ul

Grecia a prelungit deja perioada de lockdown până în luna ianuarie. Ca și în cazul Franței, pentru sărbători există un „program special”, cetățenii având voie să părăsească locuința doar între orele 21:00 și 05:00.

Inițial, lockdown-ul începuse în luna noiembrie, fiind a doua perioadă de acest gen din an, dar numărul cazurilor de Covid-19 le-a determinat pe autorități să prelungească perioada de carantină, scrie Cancan.

Distribuie: