Încă cinci țări vor adopta Bitcoin ca modalitate legală de plată în 2022

bitcoin modalitate plată 2022
Încă cinci țări vor adopta Bitcoin ca modalitate legală de plată până la finalul anului 2022, spune CEO-ul Bitmex, Alex Hoeptner.

Încă cinci țări vor adopta Bitcoin ca modalitate legală de plată în 2022, spune un mare CEO din industrie.

Până la sfârșitul anului viitor, cel puțin cinci țări vor fi acceptat bitcoin ca mijloc legal de plată, a dezvăluit CEO-ul bursei de cripto monede Bitmex.

El a invocat trei motive cheie pentru care a ajuns la această concluzie.

„Țările în curs de dezvoltare vor adopta cripto în 2022”, a spus el.

CEO-ul bursei de criptomonede Bitmex, Alex Hoeptner, a prezis că țările în curs de dezvoltare vor deschide calea în adoptarea bitcoin.

Încă cinci țări vor adopta Bitcoin ca modalitate legală de plată în 2022

El a detaliat săptămâna trecută:

„Predicția mea este că până la sfârșitul anului viitor vom avea cel puțin cinci țări care acceptă bitcoin ca mijloc legal de plată.

Toate acestea vor fi țări în curs de dezvoltare. Iată de ce cred că țările în curs de dezvoltare vor adopta cripto în 2022”, spune el.

CEO-ul a oferit trei factori principali care au condus la adoptarea bitcoin în țările în curs de dezvoltare și de ce a venit cu această predicție.

„Primul: remitențele. Remitențele au reprezentat 23% din PIB-ul El Salvadorului în 2020”, a descris Hoeptner.

Citând date de la Banca Mondială, el a adăugat că „țările cu venituri mici și medii primesc aproximativ 75% din totalul remitențelor globale și 540 de miliarde de dolari în remitențe au ajuns în țările cu venituri mici și medii în 2020”.

„Acești bani trebuie să găsească întrebuințare”, a spus el.

„Dar sistemul actual de remitențe – condus de furnizori de servicii de bani precum Western Union – îi smulge pe oameni taxându-i în medie cu 10% doar pentru a trimite bani acasă a doua zi lucrătoare”.

Alți factori care vor conduce la integrarea Bitcoin ca modalitate de plată

Al doilea factor este inflația. Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează inflația pentru țările dezvoltate în 2021 la 2,4% și 5,4% pentru țările în curs de dezvoltare.

El a explicat că oamenii caută alternative la monedele FIAT în timpul crizelor inflaționiste.

De exemplu, el a spus.

„Pe măsură ce inflația a urcat cu mult peste 15% în acest an în Turcia, adopția cripto monedelor a crescut. Turcia a răspuns prin interzicerea rapidă a utilizării cripto monedelor pentru bunuri și servicii, dar inflația este acum la 19,25%”.

„Bitcoin remediază acest lucru, cu o ofertă limitată de 21 de milioane. Iar țările dezvoltate – și/sau oamenii lor – observă”, a mai adăugat acesta, conform News.bitcoin.com.

Distribuie: