Grevă de proporții la metrou în București: angajații Metrorex stau pe șine

greva metrou bucuresti angajatii metrorex sine
Grevă de proporții la metrou în București: angajații Metrorex stau pe șine și protestează că drepturile le sunt încălcate flagrant.

Grevă de proporții la metrou în București: angajații Metrorex stau pe șine

Angajații de la metrou s-au așezat pe șine și fac grevă la metrou în București. Ei sunt nemulțumiți și spun că drepturile nu le sunt respectate și acordate.

„Noi toți am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menține tăcerea în fața nedreptății”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Liber din Metrou.

Metrorez spune că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

„Asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acțiunile legale la dispoziția noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranță”, precizează Metrorex.

Grevă de proporții la metrou în București: angajații Metrorex stau pe șine

Metrorex anunță noile schimbări legate de mersul trenurilor pe toate magistralele. Se pare că bucureștenii vor fi nevoiți să aștepte mai mult după metrou. Totuși, Metrorex asigură că la orele de vârf timpul de așteptare va fi același.

„Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor crește cu cel mult două minute.

În orele de vârf  7:00-10:00 și 15:00-20:00, intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcționarea la parametri optimi ai vreunei magistrale de metrou. Acest lucru este asigurat și de un număr corespunzător de personal specializat.

În același timp, măsurile dispuse se înscriu și în strategia generală de eficientizare a companiei”, a comunicat Metrorex.

Ce altă schimbare va mai fi la metrou?

Greva a venit neanunțată la doar o zi după ce Metrorex a făcut câteva anunțuri despre posibile întârzieri ale trenurilor.

Se pare că toate micile magazine aflate în incinta metroului vor fi desființate. În urma unor analize recente, acestea reprezintă un real pericol pentru pasageri în cazul unei evacuări de urgență.

Mai mult decât atât, compania Metrorex vorbește despre supraaglomerarea acestor spații comerciale ceea ce ar amplifica pericolul pentru pasageri.

„Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”.

Distribuie: