Exclusiv. Unele tulburări digestive nu ocolesc românii de sărbători

tulburări digestive
Tulburări digestive.Cu ocazia sărbătorilor, lumea tinde să facă excese alimentare. Farmacistul tău îți prezintă soluțiile pentru a le evita.

În pragul sărbătorilor, cu toții așteptăm să ne bucurăm de mesele copioase alături de cei dragi. Astfel, riscăm să apară unele tulburări digestive, o problemă tot mai des întâlnită de sărbători.

Aceste tulburările ale digestiei apar, în general, dacă facem exces de mâncăruri grele și mai ales cele bogate în grăsimi, combinate cu alimente bogate în zahăr.

Cum prevenim aceste tulburări digestive?

Este bine ca în aceste zile libere să nu uităm să facem și puțină mișcare după mesele principale. Mișcarea trebuie să fie de minim 15 minute, poate fi o plimbare alături de persoanele dragi. Mișcarea și gravitația ajută mâncarea să ajungă din stomac în intestin, astfel aceasta ajută ca mâncarea să ajungă în sistemul digestiv.

Te-ar putea interesa și: Durere în gât? Motiv serios de îngrijorare sau nu? Cauze puțin cunoscute

Pentru a evita senzația de prea plin sau balonarea, un mic secret să reducem pe cât posibil să înghițim aer. Acest lucru se poate preveni prin evitarea consumului de băuturi carbogazoase, să mâncăm încet cu înghițiri mici și să evităm guma de mestecat.

Totodată, nu trebuie să uităm să consumăm mai multe fibre deoarece acestea joacă un rol esențial asupra digestiei. Pe lângă, fibrele pot avea beneficii uriașe asupra reducerii colesterolului și a afecțiunilor cardiovasculare. Se pot consuma alimente bogate în fibre precum fructele și legumele crude sau cerealele.

Cum ameliorăm aceste tulburări?

În cazul în care apar simptome precum greață, disconfort abdominal sau balonare putem opta pentru medicamente care în componența lor enzime digestive precum pancreatina. Pancreatina este un complex de enzime format din proteaze, lipaze, glicozidaze și nucleaze. În cazul excesului alimentar, pancreatina suplimentează pancreatina secretată de pancreas și favorizează digestia la nivelul intestinului subțire.

Sărurile biliare se pot administra pentru aceste simptome, aceasta suplimentând secreția noastră biliară, si ea cu rol în digestie. Sărurile sunt benefice pentru digestia lipidelor, pregătindu-le pentru digestie prin intermediul lipazei intestinale, enzima care degradează grăsimile din alimente.

Citește și: Melatonina, substanța care ne face să visăm. Ce alte beneficii mai aduce?

Distribuie: