Exclusiv. Tot ce trebuie să știi despre sinuzita. Cum te afectează, de fapt?

sinuzita
Sinuzita este o afecțiune care necesită multă atenție. Farmacistul tău îți dezvăluie cele mai bune sfaturi în tratarea sinuzitelor.

Sinuzita reprezintă inflamația sinusurilor. Aceasta este de două tipuri, și anume: acută sau cronică. Sinuzita acută apare, în general, în cazul infecțiilor virale, pe când cea cronică apare în cazul infecțiilor bacteriene sau fungice.

În cazul sinuzitelor cronice, simptomele se pot întinde pe durata a mai multor ani, pe când cele acute simptomele încetează după circa trei săptămâni. Este foarte important ca sinuzitele să fie tratate la timp deoarece este foarte probabil să devină recurente. Tratamentele trebuie urmate cu strictețe și întotdeauna este bine să ascultăm sfatul specialiștilor.

Citește și: Ce se întâmplă când renunți la fumat? Află care sunt beneficiile

În cazul sinuzitelor cronice, simptomele sunt asemănătoare, cu excepția apariției puroiului și a senzației de congestie foarte accentuată.

Cum putem trata sinuzita?

Se pot utiliza soluțiile saline pentru decongestionarea nasului, dar și pentru igiena sa. De asemenea, se pot alege și produsele pe bază de apă de mare izotonice sau hipertonice. Unii specialiști mai pot recomanda și decongestionante nazale (pe baza de xilometazolina, nafazolina), dar trebuie folosite cu prudență, deoarece creează dependență.

Compresele calde sunt o bună alternativă pentru reducerea congestiei nazale sau pentru ameliorarea durerilor de cap. Se mai pot utiliza și irigatoare nazale.

În cazurile mai grave, este recomandată vizita la medicul specialist și efectuarea unor seturi de analize pentru a putea stabili un tratament personalizat.

Tratament naturist

Pe piața farmaceutică există numeroase produse standardizate din plante care pot avea un rol important în tratarea sinuzitelor. Iată ce plante trebuie să conțină aceste produse.

Verbina

Verbina este o plantă cu numeroase efecte benefice asupra organismului. Asupra sinusurilor, verbina are un efect calmant și totodată ajută la curățarea sinusurilor de mucusul secretat. Astfel, sistemul respirator își poate recăpăta funcțiile normale. Se poate folosi și sub formă de ceaiuri, dar este foarte amar.

Socul

Socul este o altă plantă care aduce beneficii asupra sinuzitei. Are proprietăți antioxidante, diaforetice. Utilizarea acestei plante în sinuzite este benefică, deoarece susține buna funcționare a tractului respirator superior și inferior, dar totodată este foarte util și în cazul în care apare febra.

Distribuie: