Exclusiv. Remedii naturale folosite în perioada de menopauză. Pe ce ne axăm?

remedii perioadă menopauză
Farmacistul tău îți prezintă câteva remedii ce pot fi folosite pentru perioada de menopauză. Cum putem ameliora tulburările de acest gen?

Astăzi vă vom prezenta o serie de remedii și trucuri ce pot fi folosite pe perioada de menopauză, dar mai ales la debutul acesteia.

Perioada de menopauză este o perioadă destul de solicitantă din viață unei femei. Acesta etapă apare în intervalul de vârstă 40-50 de ani.

Menopauza este, de fapt, o încetare a funcției ovariene care secretă hormonii sexuali feminini, cât și o încetare a funcției ovulatorii. Menopauza se consideră momentul în care nu a mai apărut nicio menstră timp de un an.

În această etapă este bine de știut că trebuie să găsim în alimentație sau în suplimente o sursă bună de fitoestrogeni care imită hormonii sexuali feminini.

Ce remedii naturale ajută în perioada de menopauză?

Semințele de soia. Acesta este unul dintre produsele vedetă. Acest produs este foarte folosit în ameliorarea simptomelor asociate menopauzei. Soia conține niște componente numite izoflavone care au un efect foarte bun în scăderea resorbției osoase și totodată cresc remineralizarea osoasă.

După cum știm, în perioada menopauzei, femeile se confruntă cu astfel de probleme care duc la apariția osteoporozei.

Totuși, acest produs vine și cu o serie de interacțiuni medicamentoase. Este foarte important faptul că nu fac casa bună cu hormonii tiroidieni. Acest produs este contraindicat dacă suntem sub tratament cu astfel de hormoni.

Dacă folosim antidepresive este contraindicat să ne administrăm produse pe bază de soia.

Mai mult decât atât, este contraindicat pentru persoanele care prezintă risc de dezvoltarea a unei forme de cancer al sânului sau endometrial.

Semințele de soia se găsesc într-o gamă variată de produse, singure sau în combinații create special pentru ameliorarea simptomelor resimțite în menopauză.

Citește și: Exclusiv. Patru simptome pentru diabet. Mergi la doctor dacă te regăsești

Astragalus. Suplimentele pe bază de Astragalus conțin o serie de principii active care ajută la asimilarea calciului la nivelul oaselor. Mai mult decât atât, acesta ajută la reglarea și menținerea unui echilibru hormonal.

Totodată, are un efect antiinflamator ce poate reduce durerea, dar și efect imunoprotector.

Este bine de știut că Astragalus prezintă și un efect anti-aging, mult căutat de doamne atât în produsele cosmetice, cât și în suplimentele alimentare.

Se găsesc sub formă de capsule. Înainte de a vă administra astfel de produse este bine să discutăm cu un farmacist sau un medic.

Trifoiul roșu. Acest produs are efecte benefice asupra simptomelor întâlnite în perioada de menopauză. Se poate observa o îmbunătățire a aspectului pielii și o creștere a libidoului la administrarea acestui produs.

La fel ca în cazul semințelor de soia, acesta conține principii active care ajută la scăderea resorbției osoase și cresc remineralizarea osoasă.

Este foarte important când apar primele semne ale menopauzei să consultăm medicul ginecolog. Pentru administrarea acestor produse este bine să consultăm un specialist în sănătate.

Distribuie: