Exclusiv. Patru simptome pentru diabet. Mergi la doctor dacă te regăsești

diabet simptome
Când suferim de diabet, există o serie de simptome după care ne putem ghida spre niște analize. Farmacistul tău îți explică care sunt acestea

Putem bănui că suferim de diabet zaharat când observăm simptome care indică acest lucru. Diabetul zaharat este o boală metabolică des întâlnită în zilele noastre. Această boală afectează întreg organismul. Diabetul zaharat este împărțit în două categorii, și anume, diabet zaharat de tip I și diabet zaharat de tip II.

Debutul simptomelor în cazul diabetului zaharat de tip I este mai rapid și sunt mai intense decât în cazul diabetului zaharat de tip II.

Care sunt cele mai comune simptome dacă suferim de diabet?

Urinarea frecventă și senzația de sete continuă

Persoanele care suferă de diabet urinează foarte frecvent și le este sete încontinuu. În mod normal, glucoza este reabsorbită de rinichi înapoi în organism. În momentul în care glucoza are valori crescue în ser, rinichii nu mai sunt capabili să o capteze în organism, ceea ce duce la eliminarea ei. Acest lucru duce la rândul său la eliminarea unor cantitați mai mari de lichide având ca rezultat și senzația de sete.

Senzația de foame inexplicabilă

Corpul nostru transformă mâncarea în glucoză pentru a hrăni celulele. Celulele au nevoie de insulină pentru a putea capta glucoza. Dacă insulina nu este suficientă sau celulele capătă rezistență la insulină, atunci celulele nu reușesc să producă suficientă energie deoarece nu primesc suficientă glucoză. Tot acest proces duce la senzația de foame.

Citește și: Ce se întâmplă când renunți la fumat? Află care sunt beneficiile

Rănile se vindecă mult mai greu

Potrivit specialiștilor, în timp nivelul ridicat de glucoză din organism duc la încetinirea a fluxului sanguin având ca rezultat afectarea nervilor. Acest lucru duce la vindecarea greoaie a rănilor superficiale.

Apar infecțiile fungice

Sunt mai des întâlnite la pacienții cu diabet zaharat. Fungii se hrănesc cu glucoză, ceea ce duce la dezvoltarea unor infecții fungice la nivelul mâinilor, picioarelor sau în zona pieptului la femei.

Alte simptome ce pot să ne ducă cu gândul la apariția diabetului sunt vederea încețoșată, închiderea tenului în jurul gâtului, furnicături ale mâinilor și picioarelor.

 

 

Distribuie: