Elena Mateescu, prognoză meteo pentru weekend: ploi și ninsori

elena mateescu prognoza meteo weekend
Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat o prognoză meteo pentru acest weekend și avertizează că vom avea parte de ploi și ninsori.

Elena Mateescu, directorul ANM, vine cu o nouă prognoză meteo de weekend.

Se pare că vremea se strică din nou și a fost emis un Cod Galben, valabil mai multe zile.

Codul galben emis de ANM vizează Carpații Meridionali și Orientali.

Avertizarea intră în vigoare sâmbătă, la ora 18.00. Este valabilă până luni, la ora 10.00.

Avertizarea vizează județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Mureș, Harghita, Bacău, Covasna, Brașov, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara.

Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1.500 de metri, va ninge, local moderat cantitativ.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 – 80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

În restul regiunilor țării, meteorologii anunță că vor fi ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată. Atenționarea meteorologică a intrat în vigoare vineri, la ora 13.00, și este valabilă până luni, la ora 10.00.

Elena Mateescu, prognoză meteo de weekend

Elena Mateescu a vorbit și despre ce se va întâmpla în intervalul avertizării meteo. Se pare că de la temperaturile de 20 – 21 de grade Celsius, acestea coboară drastic în weekend.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile.

Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza.

Și în seara zilei de vineri vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 – 25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă, îndeosebi la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni , temporar se vor semnala precipitații mixte”, a declarat Elena Mateescu, directo ANM, la Antena3.

Distribuie: