Elena Mateescu, director ANM: prognoza meteo de Florii

elena mateescu anm prognoza meteo florii
Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo pentru Florii și spune că vremea se menține destul de călduroasă în aprilie.

Elena Mateescu, director ANM, prezintă prognoza meteo pentru Florii. Vom avea parte de vreme frumoasă și un Paște liniștit.

Vremea joi va deveni caldă pentru această dată în toate regiunile, dar şi în general instabilă.

Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade.

Cerul va avea înnorări accentuate, ziua, în jumătatea de nord a țării, unde va ploua pe arii extinse, iar după amiază şi noaptea, mai ales în est şi sud, iar ploile se vor semnala local.

Vor fi mai ales averse şi se vor semnala descărcări electrice.

În zona montană înaltă, mai ales noaptea, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte. Izolat, mai ales spre sfârșitul intervalului, va fi ceață.

Elena Mateescu, director ANM: prognoza meteo de Florii

„La acest moment, cum arată săptămâna 19-26 aprilie, avem temperaturi apropiate de normalul climatologic şi la nivelul precipitațiilor, pentru săptămâna respectivă.

Discutăm de valori în jurul a 10-15 l/mp pe întreagă săptămână.

Nu putem să surprindem însă, la nivelul acestor estimări, exact ceea ce vă spuneam.

Putem considera săptămâna respectivă cu un semnal de o săptămână mai caldă sau deficitară. Dacă vorbim de precipitații.

Sau cu zone în care să avem ușor exces față de media climatologică.

Până atunci însă, până la jumătatea lunii aprilie, așa cum arată informațiile la acest moment, un semnal pentru valori de temperaturi în medie, pentru ambele săptămâni, ușor peste norme, şi un caracter deficitar al precipitațiilor.

Deși vom avea 15-20 l/mp la acest sfârșit de săptămână, media lunii aprilie la nivelul întregii luni este în creștere față de luna martie.

Ultimii ani au confirmat că 1 mai a adus o perioadă de vreme bună.

Astfel încât cred că şi câteva reprize ușoare de ploaie urmate de ore bune de soare nu cred că ne pot strica buna dispoziție privind timpul liber şi faptul că ni-l petrecem în familie”, a declarat Elena Mateescu, conform Meteoromania.

Distribuie: