EEK: cea mai nouă variantă de Covid-19. În ce țară a apărut deja?

EEK varianta noua Covid-19
EEK este noua variantă de Covid-19. Cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că această variantă ar putea afecta protecția conferită de vaccin.

EEK, noua variantă a Covid-19 a fost descoperită de cercetătorii japonezi în Tokyo.

Se pare că această variantă este regăsită la o mare parte din pacienții confirmați pozitiv cu Covid-19 din Japonia.

EEK, noua variantă a Covid-19 din Tokyo

Se pare că situația în Japonia nu este tocmai una bună. Cercetătorii din Tokyo au descoperit că noua tulpină este prezentă la peste  70% dintre pacienții testați cu noul Coronavirus. Din păcate, această nouă mutație este cunoscută pentru reducerea capacității de protecție a vaccinurilor împotriva Covid-19.

Experții de la Tokyo Medical and Dental Medical Hospital susțin că răspândirea noii mutații este foarte mare, fiind infectați 10 din 14 pacienți testați pozitiv. Noua mutație de numește E484K, fiind poreclită de experții din sănătate „EEK”.

În ultimele două luni, 12 din 36 de pacienți conformați pozitiv cu Covid-19 au prezentat virusul care prezintă noua mutație genetică. Niciunul dintre acești pacienți nu au călătorit înafara țării sau nu au persoane apropiate care să fi călătorit.

Pe parcursul lunii iulie a acestui an, Japonia este gazda Jocurilor Olimpice. Din nefericire, Japonia se confruntă cu un nou val de infectări.

Cercetătorii din domeniul sănătății sunt îngrijorați că noua mutație va fi răspândită foarte rapid.

Această îngrijorare apare, mai ales că încă nu a început vaccinarea la scară largă a populației.

Vineri, 2 aprilie, au fost confirmate 446 de persoane în Tokyo cu Covid-19. Cazurile sunt mult mai puține având în vedere faptul că în luna ianuarie se înregistrau peste 2000 de cazuri noi de Covid-19.

Totodată, specialiștii din Tokyo susțin că pacienții lor nu au fost infectați cu tulpina britanică, potrivit Reuters.

Reamintim că la momentul de față mai există 3 tulpini mutante ale Covid-19. Acestea sunt britanică, braziliană și africană.

Una dintre cele mai cunoscute și impresionante întâmplări este povestea tânărului care a alergat cu un tub de oxigen în spate pentru a-și salva mama. Din păcate, aceasta a reușit să mai lupte cu boala doar două ore. Femeia a încetat din viață din cauza lipsei de oxigen constantă.

 

Distribuie: