Dezvăluiri grele din Justiție: ce se află în spatele desființării SIIJ?

dezvaluiri justitie siij
Senatorul PSD Robert Cazanciuc face dezvăluiri grele din justiție, în special despre desființarea SIIJ, acțiune blamată de mulți români.

Dezvăluiri grele din justiție despre desființarea SIIJ. Este vorba despre senatorul PSD Robert Cazanciuc care arată ce reprezintă, de fapt, desființarea SIIJ.

El consideră că, prin adoptarea proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, Guvernul Cîţu arată „desconsiderarea” instituţiilor şi a poporului român.

Guvernul Cîţu arată încă o dată desconsiderarea instituţiilor şi a poporului român. Asumându-şi acest act, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene de a ţine cont de avizele CSM.

Este contrar intereselor României de a avea magistraţi independenţi care să poată lua decizii fără niciun fel de influenţe externe.

Deciziile trebuie luate în acord cu legea, probele şi propria conştiinţă.

Asumarea de către Guvern a unui proiect de lege pentru desfiinţarea SIIJ, în condiţiile unui aviz negativ din partea CSM, reprezintă pur şi simplu un amestec grosolan politic în treburile Justiţiei”, scrie Cazanciuc pe Facebook.

Dezvăluiri grele din Justiție: ce se ascunde în spatele desființării SIIJ

„Ministrul Justiţiei nu are, potrivit legii, niciun instrument legal să evalueze activitatea unei structuri de parchet.

Aprecierile sale cu privire la eficienţa SIIJ fiind de natură eminamente politică.

Invocarea numărului mic de rechizitorii ca argument în susţinerea proiectului de lege aminteşte de perioada stalinistă. A

tunci  rechizitoriile erau întocmite la comandă politică, fără niciun fel de probe care să dovedească săvârşirea unei infracţiuni”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Citește și: Ioan Niculae, primele declarații: „Mâine vin în țară. Cineva are grijă de mine”

SIIJ nu are niciun rol

Potrivit lui Cazanciuc, „SIIJ este singura structură de parchet în care factorul politic nu are niciun rol.

Toată procedura de selecţie a procurorilor este  derulată doar de către CSM, garantul independenţei Justiţiei. Asta potrivit articolului 133 din Constituţie”.

„Aştept cu foarte mare interes dezbaterile din Parlament pentru a vedea cine susţine cu adevărat independenţa Justiţiei. În respectul valorilor europene, mă aştept ca la dezbaterile din Comisia juridică să fie invitaţi, alături de magistraţi, şi reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia, pentru a arăta că statul de drept este o valoare fundamentală şi nu doar un slogan electoral”, a completat Robert Cazanciuc.

Distribuie: