Descoperire șocantă într-un cimitir străvechi din China: are peste 2000 de ani

descoperire cimitir stravechi china
O descoperire șocantă a fost făcută într-un cimitir străvechi din China ce datează din timpul Dinastiei Han și era destinat doar elitei.

O descoperire făcută într-un cimitir străvechi din China a adus la lumină o „comoară” pierdută în urmă cu foarte mult timp.

Peste 8- de oglinzi confecționate din bronz în timpul dinastiei Han au fost descoperite într-un mormânt antic din China.

Deși au peste 2000 de ani, multe dintre oglinzi încă reflectă imaginea. Ele prezintă mai multe detalii originale precum nori sau litere chinezești din antichitate.

Oglinzile sunt de toate mărimile. Acestea variază de 7 centimetri la 22.

Artefactele erau dispuse într-o manieră foarte ciudată. Acestea erau așezate la capul scheletelor din morminte.

Cimitirul este situat în zona nouă a orașului Gaozhuang, Shaanxi Xixian. Acolo sunt adăpostite peste 400 de morminte ale elitei Dinastiei Han.

În timpul excavărilor au mai fost descoperite și alte obiecte confecționate în urmă cu mii de ani.

Arheologii au descoperit inițial doar cimitirul, urmând ca la o privire mai atentă să observe restul de obiecte ascunse.

Echipa a descoperit oglinzile foarte recent. De asemenea, a mai fost descoperită și un fel de sicriu de strică.

În el se aflau rămășițele unui cuplu.

Descoperire șocantă într-un cimitir străvechi din China: are peste 2000 de ani

Pe una dintre oglinzi sunt scrise patru semne chinezești: jia chang fu gui. În traducere: „casa prosperității”.

Cercetătorii implicați în excavări au declarat că cimitirul era dedicat doar elitei din Dinastia Han. Acesta ar fi motivul pentru care au fost îngropați alături de asemenea bogății.

O echipă de la Universitatea din Hong Kong a studiat oglinzile din bronz și a făcut o descoperire uimitoare.

„Liang, savant modern, credea că chinezii din antichitate se inspirau din natură pentru a crea suprafețele de oglindire. Ei se uitau la imaginea reflectată în apa liniștită a unui lac sau iaz”, a spus echipa.

Cea mai veche oglindă a fost descoperită în provincia Gansu. Aceasta datează din perioada Neolitică și cultura Qijia, existentă în urmă cu 4000 de ani.

Chiar dacă oglinzile au devenit din ce în ce mai moderne de-a lungul timpului, acest lucru s-a întâmplat abia după ce Dinastia Han înflorise.

În acea perioadă, oamenii au început să confecționeze oglinzi în cantități foarte mari.

Toate erau construite în forme de lut, ceea ce le permitea oamenilor să adauge detaliile dorite.

„Excavările au demonstrat că practica oglinzilor devenise o meserie în toată regula. Înainte de modele din lut se foloseau cele de piatră”, arată o publicație străină.

Majoritatea oglinzile chinezești conțineau mult cupru și aluminiu, poate și plumb.

De aceea oglinzile din bronz erau cele mai valoroase. Suprafața lor avea proprietățile cele mai apropiate de oglinzile pe care le cunoaștem astăzi, scrie Dailymail.

Distribuie: