Demisie „dureroasă” în UDMR. Mâna dreaptă a lui Kelemen a plecat

demisie udmr Porcsalmi Bálint
Demisie la vârful UDMR. Porcsalmi Bálint, președintele executive al UDMR și mâna dreapta a liderului Kelemen Hunor și-a anunțat demisia din partid.

Demisie în UDMR. Kelemen Hunor a rămas fără mâna lui dreaptă

Demisie grea în UDMR. După trei ani în fruntea partidului UDMR, președintele executiv Porcsalmi Bálint a anunțat că renunță la poziția sa în cadrul partidului.

„Suntem după doi ani dificili și patru alegeri reușite pentru UDMR. Sunt recunoscător colegilor mei și voluntarilor noștri cu care am luptat împreună. În 2017 am fost ales președinte executiv al UDMR pentru doi ani, iar după alegerile europarlamentare, mi-am continuat mandatul la cererea președintelui Uniunii. Atunci am stabilit ca după alegerile parlamentare din 2020 să îmi închei această activitate”, a declarat Porcsalmi Bálint.

CITEȘTE ȘI: AUR pune tunurile pe Iohannis! Se întrevede o alianță cu PSD?!

Porcsalmi Bálint a gestionat campaniile pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, alegerile locale și pe cele parlamentare de anul acesta, pe lângă atribuțiile sale principale în cadrul partidului.

„Pe 6 decembrie misiunea mea s-a încheiat: la finalul negocierilor de formare a noului guvern voi renunța la mandatul de președinte executiv al UDMR.

Mulțumesc Uniunii pentru încredere și oportunitate. Sunt mândru de colegii mei și de rezultatele obținute împreună. Mult succes, UDMR!”, a transmis fostul președinte executiv al partidului UDMR.

Consiliul Permanent a partidului a decis noii președinți ai birourilor teritoriale din Timiș, Brașov, Baia Mare și Sighetu Marmației. Au fost numiți ca interimari András Molnár la Timiș, Levente Novák la Brașov, István Székely la Baia Mare și Anna Horváth în fruntea organizației regionale Maramureș, Sighetu Marmației.

VEZI ȘI: Ciolacu îl face praf pe Iohannis: „Președintele e paralel cu Constituția!”

Ce ministere vrea UDMR să preia?

În trecut, UDMR a condus mai multe ministere precum Sănătatea, Mediul sau Cultura. În acest mandat, liderii UDMR și-ar dori conducerea unor ministere pe care nu le-au mai avut sub conducere, dar în funcție de cum vor decurge discuțiile, partidul UDMR s-ar putea să accepte și aceste domenii.

S-ar părea că partidul PNL ar renunța la ministerul Educației deoarece acest minister este unul cu multe dezavantaje și ar putea crea probleme de imagine a partidului.

Astfel UDMR ar putea ajunge la conducerea acestui minister foarte important.Partidul UDMR a pregătit două nume pentru ministerul Educației și anume, Hegedus Csilla și Szabo Odon, scrie Antena3.

Distribuie: