Cum pregătim mașina pentru iarnă? Sfaturi de la experții în detailing auto

pregătim mașina iarnă
Experții de la Yoda Detailing București ne oferă câteva sfaturi importante despre cum să ne pregătim mașina pentru iarnă.

Pentru că știm cât de importantă este mașina pentru tine am decis să contactăm mai mulți experți în domeniu pentru a le cere sfaturi despre cum să pregătim mașina de iarnă.

La momentul de față, meteorologii anunță deja o iarnă grea în România. Așadar, câteva sfaturi utile ne pot ajuta să ne pregătim și mașina pentru iarnă.

Experții de la Yoda Detailing București ne spun că sunt mai multe moduri în care îți poți pregăti mașina pentru anotimpul rece.

Cum pregătim mașina pentru iarnă? Sfaturi de la experții în detailing auto

Primul sfat care ne-a fost oferit este legat de revizia mașinii. Este recomandat să schimbăm uleiul motorului, dar și filtrele înainte de anotimpul rece. Un ulei nou ale cărui proprietăți de ungere sunt la capacitate maximă va menaja motorul în anotimpul rece, având o vâscozitate mai bună.

Toată lumea știe că uleiul din motor se subțiază odată cu trecerea timpului, lucru care conduce la o lubrifiere mai slabă a componentelor motorului, așadar și la o mai mare uzură a acestora.

Trecând peste această revizie, care de altfel este și normală la intervale regulate de timp, cei de la Yoda Detailing București ne-au mai oferit și câteva trucuri prin care ne putem proteja mașina pe timpul iernii.

Pornind de la faptul că autoritățile utilizează cantități mari de sare și substanțe chimice pe drumurile publice pentru a preveni accidentele, ne lovim și de prima problemă: depunerile pe mașină care pot afecta vopseaua.

Experții în detailing auto spun că deși aceste depuneri nu afectează caroseria mașinii pe moment, pe termen lung rezultatele pot fi catastrofale pentru autovehiculul nostru.

Aceștia recomandă ca în timpul iernii proprietarii de mașini să efectueze măcar o decontaminare chimică a caroseriei. Se folosesc substanțe speciale pentru a îndepărta depunerile nedorite de pe caroserie, dar fără a afecta lacul sau vopseaua.

Un astfel de procedeu nu este scump, dar multă lume îl omite pur și simplu, sau uită de el.

Un mic truc din partea celor de la Yoda Detailing București

O altă metodă este cea a prevenției. Dacă totuși ești împotriva decontaminării chimice periodice, experții de la Yoda Detailing mai un truc pentru tine.

Este vorba de o spălare a mașinii ca la carte, dar înainte ca iarna să se „instaleze”. În urma spălării caroseriei cu substanțele speciale și hrănitoare pentru vopsea, stratul de lac care o acoperă va fi curat. Așadar, peste el putem aplica un strat de protecție ceramică, care se găsește sub mai multe forme, protejând astfel toate suprafețele.

Un astfel de procedeu durează câteva ore bune. Asta pentru că protecția ceramică se aplică manual pe întreaga suprafață a mașinii.

Partea cea mai bună este că îți oferă o protecție de lungă durată. Mai exact, caroseria mașinii tale va respinge toate substanțele dăunătoare timp de 6 – 12 luni. De asemenea, stratul de protecție este rezistent la spălare și face ca murdăria să cadă mult mai rapid de pe mașină. Mai exact, mașina ta va fi acoperită într-o peliculă subțire, ca un „scut”.

Pentru cei care țin cu adevărat la mașina lor există și variantă de protecție ceramică pentru piele. Aceasta se aplică pe orice suprafață din piele din interiorul mașinii și oferă aceeași perioadă lungă de protecție.

Prețurile variază în funcție de fiecare mașină, dar având în vedere că este un procedeu recomandat doar o dată pe an (datorită timpului foarte lung de protecție oferită), considerăm că este o investiție ce merită făcută.

Cei de la Yoda Detailing București vă stau la dispoziție cu mai multe oferte pentru anotimpul rece și nu numai.

Îi puteți contacta în privat pe pagina lor de Instagram, unde găsiți și un număr de telefon pentru a face programări sau adresa întrebări.

Site web: Yoda Detailing

Instagram: yodadetail

Facebook: Yoda Detailing Bucuresti

TikTok: Yoda Detailing Bucuresti

P.S: Puteți primi un discount suplimentar dacă îi dați FOLLOW paginilor menționate anterior!

Distribuie: