Câți Bitcoin deține, de fapt, Tesla și câți bani a pierdut Elon Musk?!

bitcoin deține tesla bani elon musk
Câți Bitcoin deține, de fapt, Tesla și câți bani a pierdut Elon Musk sunt două întrebări ce îi macină pe pasionații de cripto monede.

Câți Bitcoin deține, de fapt, Tesla și câți bani a pierdut Elon Musk?!

Compania de mașini electrice a lui Elon Musk, Tesla, deține bitcoin în valoare de 1,311 miliarde de dolari.

Compania nu a cumpărat și nu a vândut niciun bitcoin în al doilea trimestru, dar a înregistrat o depreciere legată de bitcoin de 23 de milioane de dolari.

Acțiunea lui Tesla reafirmă declarația anterioară a lui Musk că nici el, nici Tesla nu și-au vândut monedele.

Compania Tesla a lui Elon Musk a publicat luni raportul privind veniturile din trimestrul al doilea.

Bilanțul companiei pentru T2 2021 arată o valoare netă a activelor digitale de 1,311 miliarde USD la 30 iunie.

Tesla nu a cumpărat și nu a vândut niciun bitcoin în al doilea trimestru. Situația fluxurilor de numerar din T2 al companiei arată în continuare că singura achiziție de cripto monede efectuată a fost achiziția BTC de 1,5 miliarde USD în T1.

Declarația privind fluxul de numerar arată, de asemenea, că singura dată când Tesla și-a vândut bitcoinul a fost în T1 pentru 272 de milioane de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a explicat anterior că vânzarea urma să dovedească lichiditatea bitcoin, postând pe Twitter pe 13 iunie: „Tesla a vândut doar ~10% din ce deține pentru a confirma că BTC are o lichiditate mare și nu influențează piața”.

Câți Bitcoin deține, de fapt, Tesla și câți bani a pierdut Elon Musk?!

În aprilie, Tesla a dezvăluit într-o plângere la U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) că rezerva sa de bitcoin valora 2,5 miliarde de dolari.

Raportul privind câștigurile din Q2 al Tesla menționează în mod specific bitcoin o singură dată, în secțiunea „profitabilitate”, care evidențiază elemente care compensează veniturile operaționale ale companiei, inclusiv „ o depreciere legată de 23 de milioane de dolari”.

Conform formularului de 10K depus de Tesla la SEC, compania tratează activele digitale „ca active cu durată nedeterminată, în conformitate cu ASC 350”, elaborând:

„Activele digitale sunt înregistrate inițial la cost și sunt ulterior recalculate în bilanț, fără pierderile din depreciere suferite de la achiziție.

Vom face o analiză în fiecare trimestru pentru a identifica deprecierea. În cazul în care valoarea contabilă a activului digital depășește valoarea justă pe baza celui mai mic preț cotat la burse, vom recunoaște o pierdere din depreciere”, a detaliat compania, conform News.bitcoin.com.

Cele mai ieftine accesorii GSM de pe piață: discount-uri și super oferte

Distribuie: