Carburanții se scumpesc din nou! Lovitură pentru români înainte de sărbători

carburanti scumprie motorina benzina
Carburanții se scumpesc iar, chiar înainte de sărbători. Majorarea accizei a fost anunțată pentru 1 ianuarie, dar prețurile au explodat deja.

Carburanții se scumpesc din nou!

Carburanții, scumpiri pe bandă rulantă! Anunţ neaşteptat pentru şoferi înainte de Sărbătorile de iarnă. Prețul carburanților crește în ritm alarmant în această perioadă.

În doar o lună, plinul de motorină s-a scumpit cu 10 lei. Practic, preţurile revin uşor-uşor, la nivelul celor de dinainte de pandemie.

CITEȘTE ȘI: Ultimele restricții de Crăciun. Cum se vor petrece sărbătorile de iarnă?

Scumpiri majore la motorină și benzină

Astfel, acciza la benzina fără plumb crește cu 5,4 bani pe litru + TVA, ceea ce înseamnă un preţ mai mare cu 6,4 bani pe litru.

Acciza la motorină crește cu 4,9 bani pe litru + TVA, ceea ce înseamnă un preț mai mare cu 5,8 bani pe litru.

Chiar înainte de sărbători, prețul carburanților crește în ritm alarmant. În doar o lună, plinul de motorină s-a scumpit cu 10 lei.

Practic, prețurile revin, ușor, ușor, la nivelul existent înaintea pandemiei de Covid-19.

Prețuri comparative. Cu cât s-au scumpit acum carburanții față de ultima lună?! Din 1 ianuarie cresc iarăși prețurile la pompă

În ultima perioadă, prețul carburanților a tot crescut, iar comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,9 %. Ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 6,5 RON mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Pe de altă parte, în cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 4,8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 10,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Carburanții auto se vor scumpi și mai mult cu aproximativ 6 bani per litru, chiar din prima zi a anului următor, ca urmare a modificării accizelor anunțată deja de Ministrul Finanțelor.

Așadar, începând cu 1 ianuarie, acciza la benzină fără plumb crește cu 5,4 bani per litru, iar la motorină cu 4,9 bani pe litru. După ce se aplică și TVA-ul, prețul la pompă va fi mai mare cu 6 bani per litru la benzină, și 5,8 bani per litru la motorină, scrie Antena3.

Distribuie: