Carantina de weekend eliminată în Capitală? Declarația lui Alin Stoica

carantina de weekend Capitală alin stoica
Alin Stoica a făcut ultimele declarații privind carantina de weekend din Capitală. Va fi eliminată după ce rata de infectare ajunge sub 3.5.

Alin Stoica anunță când va fi eliminată carantina de weekend în Capitală. Prefectul crede că în câteva săptămâni rata de infectare cu Covid-19 va scădea sub 3,5 la mia de locuitori. Astfel, autoritățile vor putea lua în calcul la eliminarea acestei măsuri.

Alin Stoica, carantina de weekend va fi în curând eliminată în Capitală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că carantina de weekend va fi eliminată când rata de infectare va scădea sub 3,5 la mia de locuitori.

Acesta este optimist și crede că nu va dura mai mult de 2-3 săptămâni. Rata de infectare cu Covid-19 în București a scăzut considerabil la 4,14 cazuri de infectări la mia de locuitori în ultimele 24 de ore.

Astfel, putem spune că bucureștenii se îndreaptă cu pași repezi spre eliminarea acestei carantine de weekend.

Mai mult decât atât, prefectul Alin Stoica a mai declarat că este posibil să se renunțe la purtarea măștii în spații deschise. Acest lucru va putea fi pus în calcul în momentul în care peste 50 % din cetățeni vor fi vaccinați împotriva Covid-19.

Deocamdată, chiar și bucureștenii vaccinați sunt obligați de a purta masca în continuare în spațiile deschise.

„Dacă vom avea peste 50% din cetățeni vaccinați vom putea discuta despre renunțarea la masca în spații deschise.

Nu se discută la acest moment despre excepții pentru cei vaccinați, să nu mai poarte masca în exterior” a declarat prefectul Capitalei.

„Indicele de infectare este în scădere. Sperăm că în curând să trecem de 3.5 și atunci o să rămânem pe regulile anterioare.

Eu cred că este posibil mai devreme de vară, dacă trecem cu bine de sărbătorile de Paște.

Dacă ne vom comporta ca până acum, este posibil ca în 2-3 săptămâni să avem un indice suficient de mic. Acesta ne va permite să avem terasele deschise până la ora 21:00. La fel și pentru magazine.”, a mai adăugat Alin Stoica, potrivit Antena3.

Distribuie: