Apare un nou model de număr de înmatriculare în România: verde

model număr înmatriculare românia verde
Autoritățile au dezvăluit că în curând apare un nou model de număr de înmatriculare în România, mai exact un număr de înmatriculare verde.

Apare un nou model de număr de înmatriculare în România: verde.

Este vorba de numere verzi de înmatriculare pentru mașinile nepoluante.

„Ideea în sine pare a fi benefică. Vorbim de mașini total hibrid, nu de mild hibrid”, spune un director general al unei reprezentanțe auto.

Numerele verzi vor funcționa ca un fel de pașaport. Posesorii lor vor beneficia de mai multe lucruri, cum ar fi parcare gratuită și diverse vouchere.

„Nu se încurajează consumatorul să cumpere o mașină electrică. Cel mai important aspect este prețul. Cum ne sprijină statul?”, spune un cetățean.

Măsura schimbării numerelor de înmatriculare este aplicată cu succes deja în alte state precum Norvegia, Ungaria sau Canada.

Apare un nou model de număr de înmatriculare în România: verde

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că s-a aprobat, printr-o Hotărâre de Guvern, introducerea numerelor verzi de înmatriculare pentru mijloacele de transport nepoluante.

„Un alt element important, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, este acea hotărâre de guvern prin care, împreună cu Ministerul de Interne, am modificat legislaţia privind înmatricularea mijloacelor de transport, autoturismelor şi introducem numerele verzi pentru mijloacele de transport nepoluante.

Este o măsură în sprijinul celor care fac un efort în plus pentru a proteja mediul, în special, în marile oraşe unde poluarea aerului a generat deja infringement împotriva României.

Aceste numere verzi vor funcţiona ca un fel de paşaport verde pentru aceste mijloace de transport şi vor putea sta la baza asigurării unor facilităţi în marile oraşe în ceea ce priveşte parcarea, accesul în anumite zone sau impozitarea”, a declarat Tanczos Barna într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, conform G4media.

Distribuie: