ANM: vremea se răcește în România și încep ninsorile în zonele montane

anm vremea răcește românia încep ninsorile
Cei de la ANM anunță că vremea deja se răcește în aproape toată România, dar și încep ninsorile în zonele montane mai înalte.

ANM: vremea se răcește în România și încep ninsorile în zonele montane.

Meteorologii de la ANM au anunțat că urmează o perioadă de răcire a vremii. Temperaturile scad corespunzător anotimpului în care ne aflăm.

Ploile încep să apară în cea mai mare parte a țării. Mai mult decât atât, meteorologii spun că în zonele înalte de munte se vor semnala și precipitații sub formă de ninsoare.

ANM: vremea se răcește în România și încep ninsorile în zonele montane

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de intensificări ale vântului în perioada 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte”, a transmis ANM.

Meteorologii au emis şi o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN în intervalul 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60…80 km/h, iar în sudul județului, peste 90…100 km/h”, a mai transmis ANM.

Cum va fi vremea miercuri în București?

Miercuri, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază și noaptea. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Joi, valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45…50 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade, au declarat meteorologii.

Distribuie: