ANM, temperaturile scad brusc în România: frigul vine mai devreme

anm temperaturile scad brusc românia frigul
Meteorologii de la ANM anunță că temperaturile scad brusc în România: frigul vine mai devreme în țară, fiind resimțit din această săptămână.

ANM, temperaturile scad brusc în România: frigul vine mai devreme.

Meteorologii vin cu noi informații despre vremea din România. Se pare că extreme din țară nu se opresc la temperaturile caniculare din ultima perioadă.

După caniculă, urmează și „reversul medaliei”.

Cei de la ANM anunță scăderi bruște de temperaturi. Minimele vor ajunge chiar și la 10 grade Celsius. În zonele muntoase acestea pot fi chiar mai scăzute.

În același timp, ANM anunță deja sezonul ploios, car ar putea duce din nou la inundații în majoritatea zonelor din țară.

Vom reveni cu update-uri pe măsură ce meteorologii vor emite noi alerte.

ANM, temperaturile scad brusc în România: frigul vine mai devreme

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în centrul, estul şi sud-estul țării, precum şi în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

Izolat, mai ales în Carpații Meridionali, în dealurile subcarpatice ale Munteniei şi în Dobrogea vor fi cantități de apă mai însemnate şi condiții de grindină.

Noaptea, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala pe alocuri, cu precădere în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi, de scurtă durată, asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 29 de grade. Cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 5 grade, arată meteorologii.

Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse va fi ceață.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade. Cea minimă de 16…17 grade, mai scăzută la periferie până spre 14 grade.

Distribuie: