ANM, prognoză meteo pentru sâmbătă. Din nou 15 grade. Vin căldurile?

prognoza meteo anm sambata
Prognoză ANM, sâmbătă 30 ianuarie 2021. Meteorologii de la ANM au emis o prognoză meteo pentru sâmbătă și se pare că vremea se încălzește.

Prognoză meteo ANM pentru sâmbătă, 31 ianuarie 2021

Meteorologii de la ANM vin cu vești bune pentru sâmbătă și emit o prognoză meteo extrem de satisfăcătoare.

Vremea se încălzește simțitor, iar temperaturile depășesc rapid pragul de 10 grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan soarele este pe cer toată ziua. În zona de litoral vor fi semnalate câteva ploi sporadice. Meteorologii anunță că temperaturile prind curaj și urcă mai sus decât în ziua precedentă.

Temperaturile vor atinge pragul de 8 – 9 grade Celsius.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei cresc temperaturile. Ce-i drept, bate și vântul puțin după-amiază, dar nimic care să ne îngrijoreze.

Temperaturile se situează peste 10 grade Celsius, deci vremea se încălzește.

Cum va fi vremea sâmbătă?

Și în parte de nord a Moldovei și Bucovina vor crește temperaturile. Deși cerul va fi înnorat pe parcursul zilei, și soarele se va arăta din când în când. Vor fi semnalate și câteva ploi slabe.

La munte ninge în continuare, iar pe alocuri este prezentă lapovița. Spre dup-amiază temperaturile cresc și în această zonă și ajung la 8 – 10 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei, dar și în Maramureș vremea nu mai este atât de prietenoasă cu noi. Cerul este înnorat, iar gradele din termometre sunt destul de scăzute.

Ploile sunt prezente pe tot parcursul zilei de sâmbătă, iar la noapte temperaturile vor scădea semnificativ, apărând și lapovița.

În vestul țării vremea este destul de rea. Deși se încălzește afară și avem parte de 10 – 11 grade Celsius. Ploile se transformă în lapovițe relativ repede.

Temperaturi ridicate și ploi

În Transilvania se anunță temperaturi scăzute și noaptea lapoviță. În timpul zilei plouă mohorât și bate vântul destul de puternic. În zonele de munte va viscoli noaptea (vântul va sufla cu o putere de peste 75 km/h).

În Oltenia se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi de până acum. Termometrele vor arăta în jur de 14 – 15 grade Celsius. Cerul este însorit, dar mai sunt și câțiva nori din când în când.

Și aici vântul suflă destul de tale, dar se oprește spre după-amiază.

În sudul țării de asemenea vor fi prezente ploile și temperaturile relativ ridicate de 10 – 11 grade Celsius.

După cum vedeți, temperaturile sunt destul de ridicate pentru această perioadă. Meteorologii anunță că vor mai fi episoade de ger, dar vor emite avertizări corespunzătoare la acel moment, arată ANM.

Distribuie: