ANM, prognoză meteo 16 august amețitoare: val de caniculă în toată țara

anm prognoză meteo 16 august caniculă
Meteorologii de la ANM vin cu o prognoză meteo amețitoare pentru luni, 16 august 2021: un val de caniculă lovește toată țara.

ANM, prognoză meteo 16 august amețitoare: val de caniculă în toată țara.

Meteorologii vin cu vești destul de rele pentru următoarea perioadă. Un nou val de caniculă lovește România din plin.

Temperaturile sunt în creștere încă de la începutul săptămânii. Toată țara a fost plasată sub Cod Galben de Caniculă.

ANM, prognoză meteo 16 august amețitoare: val de caniculă în toată țara

În țară, valul de căldură va fi în intensificare şi în extindere în majoritatea regiunilor şi mai ales în Oltenia, Muntenia, Banat, Crișana şi în sud-vestul Transilvaniei va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade pe litoral şi în jurul a 38 de grade în sud-vest.

Cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi nord-vestice, iar în orele amiezii în zona montană şi parțial în centru, unde vor fi înnorări mai accentuate şi pe alocuri averse şi descărcări electrice.

Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile vestice şi pe crestele montane, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

În București, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat îndeosebi în orele amiezii. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, arată RomâniaTV.

Prognoza meteo 17 august

În țară, vremea se va răcori semnificativ în regiunile vestice şi nordice şi se va menține călduroasă în rest, în special în sud unde canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, însă progresiv, dinspre vest, va crește şi gradul de instabilitate atmosferică. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în Dealurile Crişanei şi 38…39 de grade în Lunca Dunării.

Înnorările se vor accentua treptat în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova şi zonele montane, iar din orele serii şi în Oltenia şi vestul Munteniei; pe arii extinse vor fi ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, local rafale ale vântului, vijelii şi grindină.

Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă importante.

În regiunile sud-estice probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

Distribuie: