ANM: furia naturii nu se oprește încă. Urmează furtuni și vijelii devastatoare

anm furia naturii
Meteorologii de la ANM anunță că furia naturii nu se oprește încă. Urmează o perioadă plină de furtuni și vijelii devastatoare în toată țara.

ANM: furia naturii nu se oprește încă. Meteorologii avertizează că urmează o perioadă plină de furtuni și vijelii violente.

Deja a fost emis un Cod Portocaliu de furtuni în mai multe județe din țară.

După mai multe luni în care canicula a adus temperaturi istorice în România, situația se schimbă.

Furtunile și vijeliile puternice în așteptate în mai mult de jumătate de țară. Cei de la ANM avertizează că este foarte posibil să avem parte de un nou sezon de inundații.

Capriciile vremii nu sunt de ignorat, avertizează meteorologii. Vom mai avea și perioade cu temperaturi extrem de ridicate.

Acestea vor fi intercalate cu furtunile violente anunțate.

Cei de la ANM vor reveni cu update-uri periodice despre starea vremii. Au fost emise deja două avertizări de tip Cod Galben și Portocaliu de vreme rea.

ANM: furia naturii nu se oprește încă

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00

„Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină.

Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp”, spun meteorologii.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Interval de valabilitate 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp”, mai spun experții meteo.

Distribuie: