ANM: Cod Galben de ninsori și vânt puternic în mai multe județe

anm cod galben ninsori vant puternic
Meteorologii de la ANM au emis vineri dimineață un Cod Galben de ninsori moderate și vânt puternic în mai multe județe din România.

Experții de la ANM au emis un Cod Galben de ninsori și vânt puternic valabil în mai multe județe.

De asemenea, avertizarea de tip Cod Galben este valabilă două zile, arată Meteoromania.

Interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 18:00 – 05 aprilie, ora 10:00

Se vor semnala ninsori local moderate cantitativ, viscol în zona înaltă.

De asemenea, meteorologii de la ANM anunță și vânt puternic în mai multe județe din țară.

Sunt afectate zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali.

ANM: Cod Galben de ninsori și vânt puternic în mai multe județe

De asemenea, părți din județele Suceava, Neamț, Harghita, Brașov, Bacău, Sibiu, Argeș, Hunedoara, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Vâlcea, și Gorj vor fi afectate de precipitații sub formă de ploaie.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Cu puțin timp în urmă, ANM a emis și o informare de vreme rea valabilă trei zile, până pe 5 aprilie 2021.

Sunt așteptate ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, răcire accentuată.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată”, spun meteorologii.

Distribuie: