ANM anunță primele ninsori: cod portocaliu de ploaie și frig

anm primele ninsori cod portocaliu ploaie
Meteorologii de la ANM anunță deja primele ninsori și au emis un cod portocaliu de ploaie și frig în mai multe județe din România.

ANM anunță primele ninsori: cod portocaliu de ploaie și frig.

Meteorologii sunt pregătiți deja să anunțe primele ninsori „mai serioase” din România. Exceptând zonele montane unde deja s-a depus primul strat de zăpadă.

În această idee, ANM a emis și un cod portocaliu de ploaie și frig.

Primele ninsori sunt așteptate în următoarele săptămână mai ales în județele din nordul țării.

ANM anunță primele ninsori: cod portocaliu de ploaie și frig

Meteorologii au emis, joi, o nouă avertizare meteo cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente. Codul Galben este valabil până sâmbătă după-amiază. Este vizat şi Capitala.

Avertizare meteo. Meteorologii au emis cod galben de ploi însemnate cantitativ, în perioada 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură, va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h. În a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Codul Portocaliu este valabil 2 zile

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă începând cu 14 octombrie ora 13:00, până pe 16 octombrie, ora 14:00.

Ulterior, meteorologii au anunțat că vor reveni asupra ultimelor prognoze meteo.

Este foarte probabil ca încă de la începutul lunii noiembrie temperaturile să scadă considerabil.

Tot atunci spun specialiștii vom avea parte de primele ninsori.

Distribuie: