Aleksei Navalnîi jură să dea în judecată închisoarea! Liderul opoziție a primit o nouă lovitură

aleksei navalnii judecata inchisoarea
Aleksei navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a jurat să de aîn judecată închisoarea în care este deținut, după ce a primit o nouă lovitură

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a jurat să dea în judecată închisoarea din Rusia în care este deținut.

Motivul acestuia pentru a apela la justiție este foarte simplu. Criticul lui Putin consideră că nu este drept să i se refuze accesul la Coran.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, are de săvârșit o pedeapsă de doi ani și jumătate.

Acesta a intrat la închisoare în luna februarie, în baza unor acuzații mai vechi. El a fost arestat imediat după întoarcerea în Rusia din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

Acum două săptămâni, cea mai puternic glas al opoziției ruse a anunțat o grevă a foamei. Navalnîi a recurs la acest gest pentru a-și cere dreptul de a avea parte de tratament medical specializat.

El a mai spus că va da în judecată închisoarea pentru că nu „vor să îi dea Coranul”.

„Când am intrat la închisoare mi-am făcut o listă de moduri în care vreau să devin mai bun. Sunt lucruri pe care le voi face în închisoare.

Unul dintre aceste lucruri îl reprezintă studiul și înțelegerea Coranului”, a scris Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi jură să dea în judecată închisoarea!

„Cărțile sunt tot ce avem mai de preț. Și dacă trebuie să-i dau în judecată ca sa pot citi… îi voi da în judecată”, a mai spus Navalnîi.

Postarea sa vine la doar o zi după ce majoritatea musulmanilor au început Ramadanul. Liderii religiei au confirmat că „postul” va începe marți.

În postarea sa de pe Instagram, Navalnîi spune că a mai citit Coranul înainte, dar nu l-a studiat în profunzime.

„Am realizat că dezvoltarea mea ca și creștin îmi impune să studiez Coranul”, a mai scris el.

La începutul săptămânii, aliații său au declarat că a slăbit 15 kilograme de când a intrat la închisoare. De asemenea, ei au mai spus că autoritățile amenință să îl hrănească cu forța.

Închisoarea a spus că lui Navalnîi a primit un tratament normal, dar l-a refuzat, insistând să primească un tratament de la un doctor ales de el, din afara închisorii.

Cererea opozantului rus a fost respinsă, scrie Dailymail.

Distribuie: