Adversarul numărul 1 al lui Muhammad Ali a murit! Doliu în sport

adversarul muhammad ali murit
Leon Spinks, adversarul lui Muhammad Ali pe care l-a și învins în mod neașteptat într-o luptă, a murit la vârsta de 67 de ani.

Leon Spinks, adversarul de temut al lui Muhammad Ali, a murit. Doliu în lumea boxului.

Leon Spinks, cel care a câștigat aurul olimpic și a șocat lumea boxului învingându-l pe marele Muhammad Ali în lupta pentru centru de campion la categoria grea, a murit la vârsta de 67 de ani.

Spinks, care în ultimii ani de viață a trăit în las Vegas, a murit vineri seară. Anunțul a fost făcut de o firmă de publicitate.

De mai bine de cinci ani se lupta cu cancerul de prostată. De asemenea, el mai suferea și de alte forme de cancer.

Soția sa, Brenda Glur Spinks și câțiva prieteni apropiați au fost alături de el în ultimele sale momente.

Un campion la categoria grea care avea o problemă cu alcoolul. Spink l-a învins pe Muhammad Ali în anul 1978 și a câștigat centura de campion la categoria grea. Inițial Ali acceptase meciul crezând că va fi o luptă ușoară.

Leon Spink, adversarul care la învins pe Muhammad Ali, a murit

Dar nu a fost așa. Spinks a făcut presiuni pe tot parcursul meciului și a reușit să câștige în final. Cei doi sau reîntâlnit șapte luni mai târziu la Superdomul din New Orleans.

Ali a luat decizia de a lupta din nou cu el. De această dată, au fost vândute 72.000 de bilete, și se estimează că peste 90 de milioane de oameni au urmărit partida la televizor.

„A fost unul dintre cele mai incredibile momente când Muhhamad Ali a acceptat să se lupte cu el. Dacă te uitai la luptele pe care le avusese până atunci, nu doar că nu era un adversar pe măsura lui Ali, dar nu putea fi considerat deloc un adversar”, a declarat promoterul meciului Bob.

„Era doar un oponent, care cumva a reușit să câștige”, a mai adăugat acesta.

Luptătorul Leon Spinks a pierdut al doilea meci cu Ali din New Orleans. A mai luptat pentru titlu o singură dată după acel meci, care a fost oprit de Larry Holmes în runda a treia.

A continuat să lupte cu întreruperi până la mijlocul anilor 1990.

Și-a încheiat cariera cu un scor 26-27-3, arată The Guradian.

Distribuie: