Adrian Streinu Cercel, despre noua tulpină Covid-19: „Trebuie să ne vaccinăm”

streinu cercel noua tulpina
Medicul Adrian Streinu Cercel a vorbit despre noua tulpină Covid-19. El susține că dacă noua tulpină e deja în țară, trebuie să ne vaccinăm cât mai rapid.

Adrian Streinu Cercel vorbește despre noua tulpină Covid-19. A ajuns sau nu în România?

Streinu Cercel, fost manager al Spitalului Matei Balș, comentează informațiile apărute în presă despre noua tulpină Covid-19.

Celebrul medic consideră că dacă noua tulpină a ajuns deja în țară, guvernul va trebui să urgenteze procesul de vaccinare.

Noua tulpină Covid-19 ridică semne de întrebare

NU RATA: Un bolnav cu noua tulpină Covid-19 din Marea Britanie, internat în Capitală

„În momentul de față avem o echipă cât se poate de ambițioasă, astfel încât, să vedem în ce măsură circulația virusului începe să pună probleme din punctul de vedere al structurii sale.

Luând modelul colegilor din Marea Britanie , care au văzut că la nivelul structurii pot să apară tot felul de probleme, ne-am gândit că trebuie să facem acest lucru și să vedem dacă, doamne ferește, poate să apară și la noi așa ceva.

În momentul de față este o tulpină care pune o serie de semne de întrebare. Începând cu ziua de mâine vom trece la niște teste amănunțite astfel încât să vedem în ce măsură vorbim despre o moleculă, de o proteină nouă din punctul acesta de vedere sau vorbim despre cea veche aflată în circulație.

“Noi ne-am pregătit de ani de zile. Noi nu ne-am pregătit ieri sau alaltăieri. Încă din 2006 am aplicat la o serie de proiecte europene și am construit un bloc de laboratoare în care avem tot ce ne trebuie la nivel internațional”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

Mai este bun vaccinul anti-Covid-19?

„În momentul de față avem datele colegilor din Marea Britanie care spun cât se poate de clar că nu încurcă cu nimic asupra eficacității vaccinului.

Asta este prima veste deosebit de importantă. Dacă se confirmă prezența acestei mutații pe teritoriul României va trebui să accelerăm campania de vaccinare. Pe măsură ce accelerăm campania de vaccinare acest virus nu mai capătă proprietăți de a se muta de la o persoană la alta.

Cel puțin două de astfel mici mutații apar în fiecare lună. Asta ne face să fim foarte atenți cu astfel de tulpini”, a mai spus Streinu Cercel despre noua tulpină, conform RomaniaTV.

Citește și: Noua tulpină Covid-19 este deja în România. Alarmă la nivel național

Distribuie: